Tüp Bebek Tedavisinde Devrim
Günümüzde çoğu çift çocuk sahibi olmak ister. Fakat doğal yollar ile çocuk sahibi olamayan çiftler diğer alternatif yöntemlere başvurur. Bu yöntemler arasında ilk olarak tüp bebek tedavisi yer alır. Tüp bebek tedavisi hem anne hem de baba adayında üreme hücresi var ise yapılabilir. Fakat bazı kişilerde üreme hücresi ya yeterli sayıda değildir ya da hiç yoktur. Bu aşamada ise donasyon işlemine başvurulur. Ve böylelikle spermi olmayan erkekler de baba olabilir.
Spermi Olmayan Erkekler de Baba Olabilir:
Donasyon işlemi ikiye ayrılır;
- Sperm donasyonu
- Yumurta donasyonu
Baba Olacak bireylerde Sperm Donasyonu;
Sperm donasyonu tüp bebek tedavisinde erkeklerde yeterli sayıda sperm olmaması durumunda yapılır. Erkeklerde kısırlık veya diğer sebeplerden dolayı üreme hücresinin olmaması nedeni ile çocuk sahibi olunmaz. Bu durumda çiftler sperm donasyonuna başvurabilir. Sperm donasyonu yöntemi ile spermi olmayan erkekler de baba olabilir. Bu aşamada bilmeniz gereken en önemli nokta donasyonun içeriğidir. Sperm donasyonunda üreme hücresi sperm bankasından temin edilir. Özetle başkasının üreme hücresi kullanılır. Sperm donasyonunda sperm bankasından temin edilen spermler ile anne adayının üreme hücreleri laboratuvar ortamında özel bir kap içerisinde embriyo oluşması için bırakılır. Embriyo oluştuktan sonra anne adayının rahmine yerleştirilir. Bundan sonraki süreç normal hamilelik ile aynı olan süreçtir. Sperm donasyonun da spermin alındığı kişiler tamamen gizli tutulmaktadır. Zaten sperm bankasından alındığı için gizlilik açısından herhangi bir sorun bulunmaktadır. Ayrıca sperm bankasına bağış yapan kişilerin yaş aralığı ve sağlık testlerinden başarılı olarak geçmesi de önemli bir unsurdur. Tüm bu faktörler doğru bir şekilde analiz edildikten sonra gönül rahatlığıyla drhit.com sayesinde hayallerinize kavuşturuyoruz.
Yumurta Donasyonu;
Yumurta donasyonu tüp bebek tedavisi aynı zamanda yumurta nakli ya da yumurta bağışı olarak da anılır. Yumurta Donasyonu’nda Tüp bebek işlemi’nin bütün etapları geçerlidir. Donör adı verilen yumurta bağışçısının yumurtalıkları ilaçlarla uyarılarak elde edilen yumurtalar, alıcı kadının eşinin spermleriyle döllenir. Elde edilen embriyolar ise aynı anda veya daha sonra hazırlanan alıcı kadına transfer edilir. Yaklaşık 30 yıldır yaygın olarak uygulanan bir tüp bebek yöntemidir.