Tüp Bebek Ne Kadar Sürer?

Tüp Bebek Ne Kadar Sürer?

İnsan vücudu muhteşem ama öngörülemez. Dünyanın en gelişmiş görüntüleme teknolojisiyle bile, içte neler olduğunu görmek kolay değildir. Bir kadın gebe kalmaya çalışırken, infertiliteye neyin sebep olduğunu bilsek de bilmesek de, IVF (Tüp Bebek Tedavisi) genellikle yardım etmenin en etkili yoludur. Tüp bebek tedavi yöntemi, yumurtanın döllenme fırsatını önemli ölçüde artıran kontrollü bir ortam yaratmamızı sağlar.

Tüp Bebek Tedavisinin Aşamaları

  1. Hafta: İlk ziyaretler ve istişareler

Tüm hayaller, tartışmalar, endişe, düşünme ve planlamadan sonra, her zaman olduğu gibi hazırsınız. Doğurganlık tedavisi aramak cesur bir adımdır ve genellikle yüzlerce soruyla gelir. Bu ilk aşama, bazı gerçek cevaplar bulmaya başlamak için bir fırsat. İlk görüşme: Bu ilk toplantıda, klinik sizden ve eşinizden kapsamlı bir tıbbi öykü alacak ve bu aşamada sahip olabileceğiniz soruları veya endişeleri yanıtlamaya çalışacaktır. Uzun bir listeyle gelmekten korkmayın; Tedaviye başlamadan önce iyi bilgilendirilmiş olmanız ve rahat hissetmeniz çok önemlidir.

Klinik koordinatör danışmanlığı: Bu randevuda, teşhisinizi ve arzu ettiğiniz tedavi planının ayrıntılarını gözden geçirilecek. IVF sürecinde kullanılan ilaçları kendi kendinize nasıl uygulayacağınızı öğrenecek ve önemli prosedürleri planlayacaksınız. Tüp bebek tedavisi için finansal danışmanlık: İyi bir finansal danışmanlık ve tavsiye almak, bazı stresleri en aza indirmenin yoludur. Bu danışma ortamında sigorta kapsamı için seçeneklerinizi gözden geçireceksiniz. IVF kapsamı dışındaysa, IVF finansmanı dahil olmak üzere keşfedilecek birçok esnek seçenek vardır.

2-4. Hafta: Hazırlık başlar

Her şeyin gerçekten başladığı yer burası.

IVF için tedavi öncesi hazırlık: Kapsamlı laboratuvar testleri doğurganlığınızı daha net bir şekilde ortaya koyar, böylece doğurganlık uzmanlarınız size kişiselleştirilmiş bir IVF protokolü sunabilir. Ortak tüp bebek tedavisi öncesi test şunları içerir:

Bir kan testi dosyası

Ultrasonlar

Bulaşıcı hastalık taraması

Uterin değerlendirmesi

Sperm analizi dâhil erkek fertilite testi

Doğum kontrol hapları kullanımı: Bir sonraki adım, adet döngüsünü düzenlemek ve yumurtalıklarınızı hazırlamaktır. Döngünün uzunluğuna bağlı olarak, test ve teşhis edildikten 2 ila 4 hafta sonra doğum kontrol haplarını almaya başlayabilirsiniz.

Tüp Bebek Tedavisinde İzleme Süreci

  1. Hafta: İlaç ve izleme

Doğum kontrol hapı kullanımından sonra Kontrollü Overyan Hiperstimülasyonu (COH) olarak bilinen bir sürece başlayacaksınız. Klinikte rahim ve yumurtalıklarını değerlendirmek için bir ultrason uygulaması yapılır. COH sürecinin iki ana bölümü var. Doğurganlık ilaçları alımı başlatılır(yaklaşık iki hafta boyunca): Clomid ve / veya enjektablfolikülstimülasyon hormonları (Follistim ve Gonal-F) gibi oral doğurganlık ilaçları yumurtalıklarınızdaki foliküllerin normal bir döngüde normalden daha fazla yumurta olgunlaşması için kullanılır.  Amaç, fertilite ilacı kullanımı ile en az 4 yumurta üretmektir. İzleme ziyaretleri (doğurganlık tedavisi aşamasında): Bu süre zarfında folikül ve yumurtalarınızın gelişimini yakından takip etmek için ultrason ve kan testleri kullanılır. Bu, IVF sürecinin en fazla zaman alan ve 5-7 ziyareti gerektiren bir parçasıdır.

Tüp Bebek Ne Kadar Sürer?Tüp Bebek Tedavisinde Dölleme Süreci

  1. Hafta: tetikleme, yumurta alımı ve döllenme

Yaklaşık 10-12 günlük fertilite ilacından sonra, folliküllerin uygun bir boyuta ulaştığını gözlemledikten sonra, yumurtaların hCG ile son olgunlaşmasını tetiklemenin ve 36 saat sonra ultrasound yumurta alımını planlamanın zamanı geldi. Yumurta alımı: Bu, sedasyon altında ve klinikte yapılan bir günlük işlemdir. Yumurta ve spermler laboratuvarda birleştirilir: Her şey yolunda giderse embriyolar oluşturulur. Başarılı bir hamilelik şansını arttırmak için bu aşamada kullanılabilecek çeşitli seçenekler vardır. Preimplantasyon genetik tarama (PGS) veya tanı (PGD) sadece sağlıklı embriyoların transfer edilmesine yardımcı olabilir. Bu test tekrarlayan gebelik kaybı vakalarında sıklıkla yardımcı olur. Döllenmeden 3-6 gün sonra, embriyolar transfer için değerlendirilir: Günlük izleme uzmanların hangi embriyoların transferden sağ kurtulabileceğine karar vermesine yardımcı olur ve IVF Labaratuvarı Günlük Raporları sizi ilerlemelerden haberdar eder.

Embriyo veya blastosist transferi: Döllenmeden yaklaşık 3 gün sonra, embriyolar nakil için hazırdır, ancak bazı hastalar blastosist aşamasına ulaşana kadar birkaç gün beklemeyi tercih ederler (genellikle fertilizasyondan 5 gün sonra). Embriyo veya blastosist rahmin iç kısmına giden rahim ağzındaki açıklıktan nazikçe geçirilen ince ve esnek bir plastik tüple uterusa verilir. Transferden sonra, rahim astarını desteklemek ve implantasyonu teşvik etmek için progesteron takviyesi alacaksınız.

 

Önceki İçerikTüp Bebek Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sonraki İçerikTüp Bebeklerde Sağlık Sorunu Olur mu?