Sperm Donasyon Aşamaları Nelerdir
Sperm Donasyonu Aşamaları ; Sperm kalitesinde, sayısında, hareketliliğinde yetersizlik bulunan erkeklerin çocuk sahibi olma ihtimalide düşüktür. Kısırlık gibi ciddi sorunlar yüzünden çoğu erkek çocuk sahibi olamaz. Sperm yetersizliği nedeni ile çocuk sahibi olmak için sperm donasyonu tedavisine başvurulabilir.
Kısaca sperm donasyonu bir başkasının spermi ile çocuk sahibi olma yöntemidir. Anne adayından alınan yumurtalar ile donörden alınan spermler birleştirilir. Embriyo haline geldikten sonra anne adayına transfer edilir. Sonraki aşamalar normal hamilelik ile aynı devam eder.
Tedaviye Karar Verme Aşaması
Eğer çok çocuk sahibi olmak istediğiniz halde olamıyorsanız üreme hücrelerinize baktırmanız gerekir. Erkekte sperm kalitesizliği gibi durumlar var ise uzmanlar sperm donasyonu yöntemini önerir. Gerekli testler ile birlikte uzmanınıza gittiğinizde eğer tedaviye başlama kararı verdiyseniz anne adayı için adetin ikinci veya üçüncü günü ilaç tedavisine başlanır.
Tedavi Aşaması
Tedaviye başlayan çifte anne adayına ilaç tedavi yapılır. Bu ilaç tedavisi hormon tedavisidir ve amaç anne adayının yumurtalarını olgunlaştırıp daha kaliteli hale getirmektir. İlaç tedavi yaklaşık olarak iki hafta sürmektedir. İlaç tedavisi bittiğinde anne adayından yumurtalar toplanır. Daha sonra ailenin belirlediği özelliklere sahip donörden alınan spermler ile yumurtalar birleştirilmeye bırakılır. Üreme hücreleri laboratuvar ortamında özel bir kap içerisinde birleşmeye bırakılır. Üreme hücreleri birleşip embriyo haline geldikten 3 veya 5 gün sonra anne adayına transfer edilmektir. Transfer aşaması kolay ve acısız bir işlemdir. Sperm Donasyonu Aşamaları